bitz n pisez

just another, so don\’t bother

adeh June 24, 2008

Filed under: bebelan — bitz @ 4:44 pm

lemau. lunyai. lugu. lungo. turu.

 

Alhamdulillah June 12, 2008

Filed under: baby babble,bebelan — bitz @ 3:46 pm

thanks to all your prayers and wishes, my husband’s all better now, people!

tapi sorang lagi pulak tercedera malam selasa baru ni.


hepi sangat ayah dah nak balik sampai terhantuk bucu katil

she managed to smile for the camera eventhough im pretty sure her head was still throbbing 😛


“bunga ayah sama kaler dgn baju nana”

 

kisah seorang ayah di hospital June 9, 2008

Filed under: bebelan — bitz @ 4:52 pm


gambar menunjukkan tangan seorang insan yang takut pada jarum

suamiku a.k.a anep pergi ke suatu majlis kenduri kahwin bersama rakan-rakan sepejabat di sungai buloh di malam minggu yang lalu. aku tidak menemaninya kerana aku lebih rela berehat di rumah setelah bekerja di sebelah siang.

setelah selesai majlis tersebut, suamiku a.k.a anep telah menelefonku seraya bertanya samaada aku memerlukan apa-apa kudapan sebelum tido. oleh kerana aku sudahpun kenyang selepas melantak sushi, aku said no tenks. chekononnya untuk siap siaga demi menonton perlawanan bola switzerland vs czech republic, aku menyediakan bantal dan air kosong secukupnya. tetapi sayang sekali, baru saja wisel pertama berbunyi, aku telah zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz….

tiba-tiba aku dikejutkan dengan deringan telefon cilikku pada jam 4.30 pagi. ternyata encik senoi merangkap rakan suamiku a.k.a anep yang menelefonku untuk memberitahu bahawasanya suamiku a.k.a anep telah dihantar ke kg baru medical centre. chekonon sebelum itu mereka ke restoran al andalus untuk menonton bola, namun suamiku a.k.a anep memberitahu bahawa dia ingin berehat di dalam kereta barang sebentar kerana kepalanya sakit. sehingga wisel terakhir berbunyi kelibat suamiku a.k.a anep tidak terlihat di restoran itu. lantas rakan-rakan pergi ke kereta suamiku a.k.a anep dimana dia dijumpai kekejangan di dalam kereta.

encik senoi telah dengan baik hatinya datang ke rumah aku untuk membawa aku ke pusat perubatan tersebut di subuh2 sunyi. setelah aku naik ke wad, kelihatan suamiku a.k.a anep sedang berehat di atas katil, namun tangan kanannya masih kejang sedikit dan terketar-ketar. Jururawat memberitahu tekanan darah suamiku a.k.a anep adalah 148/78 dan dia mempunyai tahap karbohidrat yang terlalu tinggi di dalam badan. di sebalik itu juga, dia kekurangan garam maka terus disambungkan ke talian IV. aku pulang pada pagi itu dengan bermacam-macam kemusykilan, namun aku tetap bersyukur suamiku a.k.a anep OK.

esoknya aku kembali ke pusat perubatan tersebut membawa segala macam perkakas seorang lelaki. di sebelah petangnya zana dan tok & tokwan dan maksu nya & bakal paksu nya & bibik tiba dari kampung.


anak sapakah ini yang mencuri lauk pesakit dengan sukacitanya?

harapan kami anak-beranak semoga anda yang membaca post ini dapat mendoakan kesihatan dan kesejahteraan suamiku a.k.a anep agar dia cepat sembuh dan pulang ke rumah.

 

aku semakin lupa.. June 3, 2008

Filed under: baby babble,bebelan,office antics — bitz @ 9:51 pm

untuk menulis blog. and it’s not because i don’t have the time for it.. god knows what i’ve been doing lately at the office hehehehe.. maybe it’s just writer’s block. or more accurately, somebody-who-started-a-blog-but-didnt-think-of-the-repercussions block 😛 anyways, i’m back from teluk batik!! 5 shades darker, hundreds of RM poorer, but it was one of the best trips after soooo long (it will go down as my first annual leave of 2008 after 5 months with this co).

some tidbits:

  • did my confirmation appraisal with DaBoss. and HOORAY!! slightly early confirmation, plus a salary review to boot. weehoo!! thanks boss!
  • received 1st duit kutu, did not even reach my hands as i had to use it for err… more pressing issues 🙂
  • anep’s birthday yesterday! took the day off and had a birthday lunch at klcc together with zana who said “hepi besthdei ayahhh” before falling asleep in her spaghetti
  • zana can now sing queen’s we will rock you. zezz will be proud to hear this
  • zana thinks the p ramlee song ‘achi2 buka pintu’ is about her. hahahahah (re: nana balik pukul satu

does anybody wanna go see the lovable but clumsy panda who’s into martial arts?

 

happy 81st birthday, tokmi!! May 20, 2008

Filed under: bebelan — bitz @ 11:36 pm

with 4 sons, 5 daughters, 9 menantus, 30-odd grandchildren  & 3 great-grandchildren, you go, girl!! hehehe.. can i tell her that, hmm?

some facts about my grandma:

  • used to drive her cucus around in a sporty red mazda astina
  • cucus call her tokmi. grand cucus pun dipressure to call her tokmi.. LOL
  • never forgets a birthday. every year i will get a birthday card with the words CUCUANDA WIDYA or CUCUNDA WIDI or CUCUNDA WIDYA NATASYA. dulu2 sebelum keja dapat gak duit with the birthday card. skang dapat kad je heheheh
  • she is oblivious of crowds. example: she used to love shopping. at globe in jalan tuanku abdul rahman. during school holidays AND during lunch hour.
  • she is the best tokmi a cucu can ever have!
 

i’m back! May 6, 2008

Filed under: bebelan,office antics — bitz @ 1:37 pm

yawn.. satu bulan siot from the last post to this one. i was kept busy with 80% work and 20% family matters. takde hibernasi2 okkeh? and since i only have a few minutes at my desk before going off to matrade for booth setup, i’ll just put last month’s activities in a summary 🙂

1. KL International Book Fair 2008 – korang pegi tak? tak nampak aku ke? wakakakkak

2. Minggu Saham Amanah Malaysia @ MITC Melaka – korang pegi tak? tak nampak aku ke? wakakakkak

3. Bijou Bazaar’s event @ Bangsar – supposed to play guitar here.. ended up with stagefright and left the guitar in my car 😛 anyways, zana falling in the pool was news by itself.

4. Khalisah Nadiah’s 1st birthday – Zana’s 2nd cousin.. i think. KN is Yoi’s daughter, Yoi is my cousin, so that makes KN and Zana 2nd cousins kan? We had yummilicious helpings of marshmallows, campo dengan chocolate syrup (they actually had a chocolate fountain)

5. 2 x saman parking polis + 2 x saman parking dbkl hehehehehehehehehe

6. Malaysian Press Night 2008 @ one world hotel yang membuatkan aku miss reunion tkc 1st may sebab dok shopping baju 😦 dan juga membuatkan aku miss dinner kat bulgogi sebab aku kena attend dinner tu sebab aku jadik usherer. on another note, disebabkan aku jadik usherer, aku dapat elaun serat steng.. hahahhahah

upcoming events – Malaysia International Halal Showcase (MIHAS) 2008 @ MATRADE, KL.

upcoming events – Karnival Halal Kelantan 2008

upcoming events – Teluk Batik trip together with Fizi’s wedding kenduri

phew….

 

tagged yet again March 31, 2008

Filed under: bebelan — bitz @ 6:04 pm

tatau baper byk yg dah tertunggak, tapi takpelaa.. nuarot punyo pasal.

Apakah yang terdapat di dalam handbag/purse anda?

Handbag

Aku tidak mempunyai handbag. This is what I use most of the time.

bag11.jpg
demi kemudahan membawa apa jua perkakas / bahan / persiapan / etc

antara bahan/perkakas/persiapan termasukla seperti di bawah:

1. purse (details to come)
2. call cards
3. pengecaj bateri bermotifkan sony
4. pemacu data bersaiz ibu jari
5. kamera digital canon powershot
6. fail plastik berisi bermacam2 bil yang perlu dibayar
7. ponsel
purse – dihadiahkan oleh encikAnep sempena hari terjadiku yang lalu

semak sangat sampai tatau where to start.

1. duit (ojo dipikirin ono piro)
2. kartu debit & kredit pelbagai warna
3. resit2 (i’m the receipt queen)
4. miniature versions of  my wedding photos
5. kartu2 point, diskaun, spesel etc yg tak pernah memberikanku kebahagian material

Oleh kerana encik nuarot hanya mengetag 2 orang sahaja, maka aku akan turunkan tag ini kepada seorang sahaja ratu tag tersohor.. di sini