bitz n pisez

just another, so don\’t bother

nana: hello mama! June 30, 2008

Filed under: baby babble — bitz @ 3:19 pm

TheBibik: kak widie, nana cakap mau telepon mama

…..

nana: hello mama!

mama: hello nana…. nana —

nana: nana telepon mama!!

mama: okeyyy… nana dah makan ubat ke?

nana: dah.. nana makan semua ubat

mama: nana makan nasi tak sebelum makan ubat?

nana: makan.. mama, mama kat mana?

mama: mama kat opis..

nana: opis m-m-p?

mama: ha ah.. mmp.. nana, nana —

nana: bila mama balik?

mama: petang karang mama balik okeyy

nana: okey.. mama, nana nak jalan-jalan… nana tunggu mama balik okeyyyyyyyy?

mama: okey nana

nana: bye mama!! -click

adeh.. ini masih lagi dalam kategori supervised phone call.. kang bila dah kenal nombor.. abih satu yellow pages tu dia call kot

Advertisements
 

adeh June 24, 2008

Filed under: bebelan — bitz @ 4:44 pm

lemau. lunyai. lugu. lungo. turu.

 

Tokmi’s Picto-memories June 12, 2008

Filed under: Uncategorized — bitz @ 4:18 pm


this was shown during tokmi’s birthday last year. thought i’d share it with everybody. kudos to my cuz munirah for the video.

p/s: check out an old pic of my mum wearing a short dress! hehe

 

Alhamdulillah

Filed under: baby babble,bebelan — bitz @ 3:46 pm

thanks to all your prayers and wishes, my husband’s all better now, people!

tapi sorang lagi pulak tercedera malam selasa baru ni.


hepi sangat ayah dah nak balik sampai terhantuk bucu katil

she managed to smile for the camera eventhough im pretty sure her head was still throbbing 😛


“bunga ayah sama kaler dgn baju nana”

 

kisah seorang ayah di hospital June 9, 2008

Filed under: bebelan — bitz @ 4:52 pm


gambar menunjukkan tangan seorang insan yang takut pada jarum

suamiku a.k.a anep pergi ke suatu majlis kenduri kahwin bersama rakan-rakan sepejabat di sungai buloh di malam minggu yang lalu. aku tidak menemaninya kerana aku lebih rela berehat di rumah setelah bekerja di sebelah siang.

setelah selesai majlis tersebut, suamiku a.k.a anep telah menelefonku seraya bertanya samaada aku memerlukan apa-apa kudapan sebelum tido. oleh kerana aku sudahpun kenyang selepas melantak sushi, aku said no tenks. chekononnya untuk siap siaga demi menonton perlawanan bola switzerland vs czech republic, aku menyediakan bantal dan air kosong secukupnya. tetapi sayang sekali, baru saja wisel pertama berbunyi, aku telah zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz….

tiba-tiba aku dikejutkan dengan deringan telefon cilikku pada jam 4.30 pagi. ternyata encik senoi merangkap rakan suamiku a.k.a anep yang menelefonku untuk memberitahu bahawasanya suamiku a.k.a anep telah dihantar ke kg baru medical centre. chekonon sebelum itu mereka ke restoran al andalus untuk menonton bola, namun suamiku a.k.a anep memberitahu bahawa dia ingin berehat di dalam kereta barang sebentar kerana kepalanya sakit. sehingga wisel terakhir berbunyi kelibat suamiku a.k.a anep tidak terlihat di restoran itu. lantas rakan-rakan pergi ke kereta suamiku a.k.a anep dimana dia dijumpai kekejangan di dalam kereta.

encik senoi telah dengan baik hatinya datang ke rumah aku untuk membawa aku ke pusat perubatan tersebut di subuh2 sunyi. setelah aku naik ke wad, kelihatan suamiku a.k.a anep sedang berehat di atas katil, namun tangan kanannya masih kejang sedikit dan terketar-ketar. Jururawat memberitahu tekanan darah suamiku a.k.a anep adalah 148/78 dan dia mempunyai tahap karbohidrat yang terlalu tinggi di dalam badan. di sebalik itu juga, dia kekurangan garam maka terus disambungkan ke talian IV. aku pulang pada pagi itu dengan bermacam-macam kemusykilan, namun aku tetap bersyukur suamiku a.k.a anep OK.

esoknya aku kembali ke pusat perubatan tersebut membawa segala macam perkakas seorang lelaki. di sebelah petangnya zana dan tok & tokwan dan maksu nya & bakal paksu nya & bibik tiba dari kampung.


anak sapakah ini yang mencuri lauk pesakit dengan sukacitanya?

harapan kami anak-beranak semoga anda yang membaca post ini dapat mendoakan kesihatan dan kesejahteraan suamiku a.k.a anep agar dia cepat sembuh dan pulang ke rumah.

 

aku semakin lupa.. June 3, 2008

Filed under: baby babble,bebelan,office antics — bitz @ 9:51 pm

untuk menulis blog. and it’s not because i don’t have the time for it.. god knows what i’ve been doing lately at the office hehehehe.. maybe it’s just writer’s block. or more accurately, somebody-who-started-a-blog-but-didnt-think-of-the-repercussions block 😛 anyways, i’m back from teluk batik!! 5 shades darker, hundreds of RM poorer, but it was one of the best trips after soooo long (it will go down as my first annual leave of 2008 after 5 months with this co).

some tidbits:

  • did my confirmation appraisal with DaBoss. and HOORAY!! slightly early confirmation, plus a salary review to boot. weehoo!! thanks boss!
  • received 1st duit kutu, did not even reach my hands as i had to use it for err… more pressing issues 🙂
  • anep’s birthday yesterday! took the day off and had a birthday lunch at klcc together with zana who said “hepi besthdei ayahhh” before falling asleep in her spaghetti
  • zana can now sing queen’s we will rock you. zezz will be proud to hear this
  • zana thinks the p ramlee song ‘achi2 buka pintu’ is about her. hahahahah (re: nana balik pukul satu

does anybody wanna go see the lovable but clumsy panda who’s into martial arts?

 

happy 81st birthday, tokmi!! May 20, 2008

Filed under: bebelan — bitz @ 11:36 pm

with 4 sons, 5 daughters, 9 menantus, 30-odd grandchildren  & 3 great-grandchildren, you go, girl!! hehehe.. can i tell her that, hmm?

some facts about my grandma:

  • used to drive her cucus around in a sporty red mazda astina
  • cucus call her tokmi. grand cucus pun dipressure to call her tokmi.. LOL
  • never forgets a birthday. every year i will get a birthday card with the words CUCUANDA WIDYA or CUCUNDA WIDI or CUCUNDA WIDYA NATASYA. dulu2 sebelum keja dapat gak duit with the birthday card. skang dapat kad je heheheh
  • she is oblivious of crowds. example: she used to love shopping. at globe in jalan tuanku abdul rahman. during school holidays AND during lunch hour.
  • she is the best tokmi a cucu can ever have!